Koreai Vörös Ginzeng
A koreaiak titkos szuperétele: Koreai Vörös Ginzeng
Az anyatermészet megőrzi számunkra ősi titkait. Habár a Koreai Vörös Ginzeng egy széleskörűen elismert gyógyhatású növény, melynek gyökere méltó egészségügyi előnyeiről ismert gyógynövényként van számon tartva, és az „élet elixírjeként” emlegetik több mint 2 ezer éve szerte a világon, mégis az Egyesült Államokban ez el volt rejtve a nyilvánosság elől.
Ennek oka, hogy még az egészségtudatos emberek sem tájékozottak abban, hogy a Koreai Vörös Ginzeng magas koncentrációban tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és más lényeges tápanyagokat, amelyek támogatják az egészséget és a jó közérzetet úgy, ahogy erre más gyógynövény nem képes.
A ginzeng termékek mindig is jelen voltak az Egyesült Államok piacain,
de nem volt megfelelő a választék, ezért sokan szkepticizmussal fogadták a termékeket. A számtalan más étrend kiegészítő mellett a polcokon nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni a ginzeng termékeket, pedig a Koreai Vörös Ginzeng az egyik legfontosabb gyógynövény, amit több ezer év óta használnak Koreában.
A hagyomány szerint a vörös ginzeng egy értékes ajándék, ami kizárólagosan a koreaiaké, de felajánlották a hosszú élet és a jómód szimbólumaként Erzsébet angol királynőnek és Xi Jinping kínai elnöknek, akik megkapták a legmagasabb „mennyei” fokozatú Cheong Kwan Jang Koreai Vörös Ginzenget, mely ajándékot és különleges eljárással készítettek.
Ezeknek az ejárásoknak kiváló sztenderdjük van a gyakorlatban, amik kifizetődnek a hagyományos gyártási módszerekkel szemben (víz-extrakció),
Ezzel biztosítják az abszolút letisztultságot és magas minőséget miközben eleget tesznek az FDA engedélynek az amerikai piacokon.
Tudj meg többet a ginzengről
Nem minden ginzeng gyökér egyenértékű. A 11 fajta ginzeng közül a Koreai Vörös Ginzeng az, mely a legegészségesebb összetevőket tartalmazza, hiszen Koreában tökéletes a környezet ahhoz, hogy a növény gyökere maximális koncentrációban tartalmazzon úgynevezett ginzeng szaponint (másként ginzenozidokat). Ezek csak és kizárólagosan a Koreai Vörös Ginzengben találhatóak meg, így ez valóban egyfajta szuperétel.
A Koreai Ginzeng Vállalat által megalkotott Cheong Kwan Jang a világ legjobb Koreai Vörös Ginzengje, világszerte elismert, prémium minőségű termék. Gyártásának 118 éves hagyománya van. A gyártó cég nagy hangsúlyt fektet a minőségre, különös odafigyeléssel kezelve minden egyes ginzeng gyökeret aratástól a gyártási folyamatok végéig.
A Koreai Vörös Ginzeng rejtett ereje
Amennyiben úgy gondoljuk, hogy a Koreai Vörös Ginzeng az élet gyökere, akkor annak alapja a szaponinhoz vezet, mely fitokémiai vegyületek megtalálhatók a növényekben. Ezek gyulladáscsökkentő és immunserkentő anyagok védelmet nyújtanak a testünknek. Az állatokban megtalálható koncentrált szaponinok veszélyesek lehetnek (mint a kígyóméreg), a növényi szaponinok( beleértve a különböző típusú fitokémiai anyagokat és ginzenoidokat) egészségesek és előnyösek az emberi test számára. Ezek az egészséges növényi összetevők megtalálhatóak a növények immunrendszerében és ha ezeket az emberek elfogyasztják, ezeket az összetevőket sértetlenül felszívja az emberi szervezet, akárcsak a gyümölcsökben és zöldségekben található antioxidánsokat. A Koreai Vörös Ginzengben található szerkezeti sokszínűségű szaponinok semmilyen más növényben nem találhatóak meg. Még pontosabban: a Vörös Ginzengben három szaponin található meg( Rg3, Rh1 és Rh2), amelyek támogatják az immunitást, a memóriát és a máj működését. Ezek az összetevők miért csak a Koreai Vörös Ginzengben találhatóak meg?
Ezek a nagyszerű tápanyagok a szuperételekben találhatóak,melyet az évezredek óta változatlan gyártási eljárás biztosít.
A kiváló minőségű ginzeng záloga Korea.
Ezen szuperételek igazi előnye a koreai természetből fakad.
A földrajzi szélességtől, a négy különálló évszaktól kezdve az ideális talajviszonyokig, ezek a tényezők tették Koreát a legjobbá a Koreai Vörös Ginzeng számára. Csak ez a megfelelő környezet az aktív egészségügyi összetevők változatossága és minősége szempontjából is, mely biztosítja a Koreai Vörös Ginzeng hatékonyságát. A Koreai Vörös Ginzeng egy nagyon kényes növény, amely nem termeszthető a világ más részein! A nagy ellenálló képesség és a tápanyag sűrűség a tökéletes termesztési feltételeknek a következménye.
A koreai környezet közvetlenül hozzájárul a gyökér erőteljes struktúrájának változatosságához. A Koreai Vörös Ginzeng több mint kétszer annyi változatos egészségügyi összetevőt tartalmaz megfelelő arányokban, mint más ginzeng fajták. Ráadásul más ginzeng fajok, mint például az Amerikai, Japán, vagy Szibériai Ginzeng, valamint a Koreai Vörös Ginzeng unokatestvérei, mint a Kínai Ginzeng, az egészséges szaponinok teljes mennyiségének csak a felét tartalmazzák, azzal szemben, amit a Koreai Vörös Ginzeng képes biztosítani a fogyasztók számára.
Ezenkívül a friss ginzeng gyökereket speciálisan dolgozzák fel, mely a népszerű Koreai Vörös Ginzengnek még nagyobb hatékonyságot ad. Olyan eljárásról van szó, amely meghosszabbítja a normál ginzeng eltarthatóságát. Ugyanakkor, véletlenszerűen, a feldolgozott ginzeng gyökerei felülmúlják az eredeti hatásosságot. A gőzölési és a légszárítási folyamatok nemcsak növelik az eltarthatóságot, hanem növelik az egészséges aktív alkotóelemeket is a ginzeng gyökerének héjában.
Más szóval a Koreai Vörös Ginzeng a legkiválóbb ginzeng a világon. Képzelje el, hogy minden gyökeret alapos gondossággal és szigorú minőségbiztosítási irányelvekkel kezelnek, azért, hogy megőrizzék a több ezer éves hagyományt, büszkeséget és kiválóságot. De mi tette a Koreai Vörös Ginzenget sokkal erősebbé a többivel szemben?
A hat évig tartó várakozás előnyei
Az életben a legjobb dolgok azokkal történnek, akik türelmesek.
A jobb egészséget ez a magas tápanyagtartalmú, teljes egészében természetes gyógyszer 6 évi gondozás után garantálja. Ennek az az oka, hogy a Koreai Vörös Ginzengnek ilyen hosszú időbe telik, hogy összegyűjtse a maximális és optimális mennyiségű ginzeng szaponinokat.
Mászóval, egy 6 évig termesztett Koreai Vörös Ginzeng gyökér kifejlett és tökéletes az egészségügyi felhasználásra, de ha több mint hat évig termesztik a gyökeret, az nem jár további előnyökkel.
Tudta? Az érett, hat évig termesztett Koreai Vörös Ginzeng gyökerek a funkcionális egészségügyi összetevőkből akár 1,4-2-szer annyit tartalmaznak, mint a fiatalabb gyökerek?
A legújabb, teljes mértékben természetes, nyers, tiszta táplálékot tartalmazó étrend divat, amely végigsöpört a nyugati világban, semmi újat nem jelentett Koreában. Valójában, a Koreai Vörös Ginzeng fogyasztása egy kulturális és táplálkozási hagyomány már évszázadok óta. A Koreai Vörös Ginzeng népszerűsége exponenciálisan növekszik, mert a fogyasztók még csak most ismerkednek a természetes egészség nagyon különleges kincsének előnyeivel.
Íme néhány előnye a Koreai Vörös Ginzeng fogyasztásának:
- erősíti az immunrendszert
- fokozza az energiát és az állóképességet
- segít leküzdeni a fáradtságot
- elősegíti az egészséges vérkeringést
- támogatja a memória funkciókat